Zašto žene mrze žene?

Posted on 21 June, 2018 by CleopatraBionda

Zašto žene mrze žene?

Jeste li ikad  primijetili rivalstvo među muškarcima poput onog među ženama? Ja nisam nikad, osim kad je riječ o komplexašima i maminim sinovima koji moraju u svemu biti najbolji. No, razlika je - muškarci ne mrze muškarce, ali žene zato mrze žene. Znate li čime je mržnja bazirana - ljubomorom. Ljubomorom na izgled ove druge, poslovni uspjeh ili nedobog ljubavni uspjeh. Nije da se hvalim, ali zato se više družim s muškima. Nisam zainteresirana za tučnjavu i nogomet, za pivo malo jesam, nego sam zainteresirana za suvisle razgovore u kojima nitko neće vagati svaku moju riječ, proučavati svaku otkrhotinu mog laka za nokte, uživati ako mi frizura tog dana nije ''on fleek'' i razmišljati: ''Ogledalce, ogledalce moje, ljepša od nas dvije koja je?'' Geni su mi se dobro posložili pa u preko 50% slučajeva ispadne da ogledalce kaže da sam ljepša ja. Muškarce zaboli ona stvar za to koji je od njih ljepši jer oni, za razliku od žena, znaju da je izgled zadnja sporedna stvar na svijetu i da je sve u humoru, šarmu i karakeru općenito. Ali žene ne. Može najveća ljepotica koja izgleda kao da po njoj rade Barbike biti glupa kao najcrnja noć (nikad nisam razumjela tu usporedbu), ali žene je neće moći podnijeti jer - ona je lijepa. Ženu ništa toliko ne boli kao ljepota druge žene.

Zato, ruku na srce, nemam baš prijateljica. Naime, nebrojeno sam puta od strane prijateljica bila optužena da otimam njihove dečke, dečke ispred kojih bih u mraku ubrzala korak i pokušavala napipati džepni suzavac u torbici. To sve od reda ljudi koji su moju ljubaznost i prijateljski nastup zamijenili za nekakvo uvaljivanje ili čak i nisu nego im tako paše ne bi li svoje cure činili ljubomornima. A te cure, ako izgledaju lošije od mene, automatski u meni vide prijetnju jer očito nisu čule za nešto što se zove razlika u ukusima. Bilo je tu kojekakviih svađa, čupanja kose i lomljenja noktiju, ružnih riječi, naguravanja, polijevanja preskupim martinijem po glavi i tako dalje.

Kod muškaraca nikad nisam čula za takve ekscese, baš nikad. Dapače, jako se rijetko dogodi da netko nekome preotme curu. Cure, osim ako su ono što se zove ljadro, su generalno vjerne i njene oči vide samo  njega. Bar ja kad sam zaljubljena vidim samo njega i stvarno me ne smeta što njegova nova kolegica s posla izgleda kao Selena Gomez s fotošopom preko face. Neka izgleda, on je izbrao mene, a i ako okine na prvu žensku onda, pardon my French, ali jebeš takvog frajera. Druge žene u firmi je, pogađate, mrze jer ona je Selena Gomez, a one ipak malo više liče na kornjače. Neke žene su toliko površne i opterećene izgledom da zaboravljaju graditi karakter!

Karakter! A karakter je upravo ono ključno u ljepoti žene! Nitko osim sedmogodišnjeg dječaka koji se prvi put u životu dočepao Playboya se neće zaljubiti u  tvoje umjetne trepavice i nalakirane usne, a kad takva nalakiranih usana počneš ispijati pred odraslim muškarce Cosmopolitane i obnavljati sjajlo na usnama obilno i isto tako obino pričati gluposti, nitko se neće zaljubiti u tebe jer, makar je možda klišej, zaljubljujemo se u oči, u dušu, u iskren osmijeh, a dobar humor obara s nogu.

Zato volim hengati s dečkima. U njima nema zlobe i tretiraju me kao ''one of the boys'', ravnopravno. Niti jedan frend nit mi se uvaljivao niti sam ikad bila optužena da se ja nekome uvaljujem. Mi smo muška ekipa u kojoj sam slučajno ja žena i to su moji najskreniji prijatelji. Najbolja ekipa koja me ne gleda ispod oka niti me osuđuje. Nitko ne proučava frizuru koju sam napravila za tuširanje, nitko ne osuđuje ostatak jučerašnje maskare, a kad dobijem kilu dvije, od frajera dobijem kompliment, a ne uvredu kao što je slučaj sa ženama koje tuđa, uvjetno rečeno, nesreća krijepi. Zato žene stalno  i jesu nesretne jer se samo iuspoređuju s onima ljepšim od njih. Dokle? Tome kraja nema jer niti jedna od nas nije najljepša, najljepša je neka tamo u poljima Columbije koja izgleda kao Pocahontas s plavim očima, ali je nikad nismo vidjeli  jer tamo bere kokain.

Zbog svega toga ja ću radije popiti pivo s dečkima u kvartu i provesti se puno bolje i voditi intelgentnije razgovore od pukih tračeva o tome koja si je kakve pramenove stavila i kome je pušila...

Žene, umjesto da procjenjujete druge i mjerite koja od vas je ljepša, poradite na sebi. Muškarci će vam biti zahvalni i takve kao ja više nikada neće biti optužene da vam otimaju dečka...

No tags added.

Novi postovi bloga

Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!
Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Bok,bok, znamo se. Ja sam Nika. Vlasnica...

To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)
To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Sanjala sam da sam se vratila desetak godina...

SASVIM ISKRENO: Tužna sam, ali imam plan
SASVIM ISKRENO: Tužna sam, ali imam plan

6 January, 2019 by CleopatraBionda

Ako ne brojimo Coldplay koncerte, u životu...

View all blog entries →