SASVIM ISKRENO: Tužna sam, ali imam plan

Posted on 6 January, 2019 by CleopatraBionda

SASVIM ISKRENO: Tužna sam, ali imam plan

Ako ne brojimo Coldplay koncerte, u životu pamtim tri trenutka: 1) trenutak kad je mama rekla: ''Nika, teta je umrla'', 2) trenutak kad su moju Kiaru ukočenog pogleda spakirali u običnu plavu vreću za smeće i 3) trenutak kad smo čovjek kojeg volim nazivati čovjekom svog života, i ja, sjedili u Zug baru i toliko se smijali da nam je cuga išla na nos. Tog sam puta jedini put u životu bila istinski sretna, a on se sada smije s nekom drugom, a ja... ja sam umorna od borbe. Moja je borba završila. Zapravo, to nikad nije ni bila borba nego pasivno čekanje jer bio je vrijedan toga. No ljubav za koju se treba boriti nije ljubav, barem ne obostrana, a ja nisam tip žene koji će frajera drogirati da bi bio sa mnom. Ima takvih, vjerujte. Vijest o tome da njemu cuga ide na nos s nekom drugom bila je prva vijest nakon Nove godine, a pred Božić ostavio me dečko koji me molio da ne pišem o njemu. Voljela sam i njega i napuštanjem me slomio. Nisam nikad imala sreće u ljubavi, samo sam patila, iz mojih patnji rađaju se i moje priče. Shvatila sam da ništa nije bitno, ni moja lijepa kosa, ni moj dječački razgovorni stil, ni moje namjere koje su sa svima u suštini bile dobre, ali kako kažu - u raju postoji mjesto za krivo shvaćene. Pišem ovo i na trenutak mi pogled zaokupi naslov članka: ''Slažete li se da je Jon Bon Jovi i dalje vlasnik najprivlačnijeg osmijeha rocka?'' Bože, čime se mediji bave. Zato sam od njih i odustala i stvaram svoje medije. Bez kune. U bankrotu. Bez ljubavi.

 Ovo nije cry for help, ali dane provodim u iščekivanju svoje smrti jer me užasava ideja da ću morati živjeti još desetak godina. Bez ljubavi. Od posla u mainstream medijima sam svjesno odustala jer sam osoba od principa i morala i  neki unutarnji glas mi ne dopušta da pišem laži i promoviram prostituke kako bi si objavom u časopisu povisile cijenu. Od ljubavi sam odustala također jer nikad, osim onog dana u Zug baru nisam bila sretna. Moje ljubavi svodile su se na šokove i razočaranja, na ljude koji su mi sada samo stranci bez pozdrava, a moje suze prolivene zbog tih ljudi mogu se mjeriti u litrama. Umorna sam od borbe za pokušaje sreće. Umorna sam od života bez prihoda, a imam male želje, dvije male i jednu veliku. Želim sjesti na klupu na lungo mare u Opatiji i želim jednu sintetičku zelenu bundu. Prvo mi možda ostvari frend ako mu sjednu neke pare, a drugo neću ostvariti iako 80 dolara koliko  to košta nije puno, ali je za mene sad puno previše dok štedim za ostvarenje svoje velike želje, a to je izdavanje moje knjige. Ipak sam ja oduvijek i zauvijek u duši bila pisac i da nema moje tuge, ne bi bilo niti te knjige koja vam se toliko svidjela. Skupljanje love ide polako, ali ide, sad sam na oko1500 kuna jer je neka dobra duša s viškom para donirala 150 eura, a još nekoliko vas po koji euro. Hvala vam od srca.

Znam da teško da ću  skupiti sav potreban novac jer ne tražim za liječenje djeteta nego za liječenje svoje slomljene umorne duše. Znam da tko je mislio donirati, donirao je, ali to još uvijek i vjerojatno zauvijek jer sam pesimist i mislim da nikad neću skupiti, možete donirati ovdje. Ako kroz mjesec dana ostanemo na ovih 1500 kuna, neću si kupiti sintetičku bundu nego ću ih proslijediti jednoj dobroj ženi od koje sam uzela svoju Rotkwu. Žena sve što ima daje za spašavanje napuštenih pasa i ne radi to kako bi gomilala novac, a  onda te pse hranila starim kruhom nego je stvarno dobra žena kojoj su te životinje sve u životu. Da nema nje, ne bi bilo ni Rotkwe, male ljubavi mog života. Mog mekog uvijek nasmijanog klupka ljubavi. Taj pas čini 80% moje sreće. Hodam gradom mrtva, bez volje da ikoga vidim. Oni koje sam voljela nisu tu. Mama, moja jedina mama, me uzdiže dok padam, ali  trenutno sam u fazi u kojoj mi je bio velik napor istuširati se. Moji principi doveli su me do osobnog bankrota, a moje ljubavi do mrtvila. Pokušavam otvoriti taj dućan s odjećom kako bih nešto učinila sa svojim životom, ali taj dućan nije moja želja, to je tuđa želja, a moja nužda. Nadam se da će se to uskoro pokrenuti inače ću istruliti u bankrotu. Jedna sam od onih koje slijede srce. A moje srce želi izdati knjigu, tada bih osjećala da sam nešto postigla jer knjiga vam se, kako mi javljate, toliko, toliko, tooooliko svidjela. Osobno mislim da je nenadmašna. Bahato to mislim i želim je držati u rukama. Želim promociju te knjige. Želim vaša nasmijana lica tamo.

Zašto sam u naslovu napisala da imam plan kad ga nemam nego ovisim o nepoznatim ljudima, ljudima  koji su odbili izdati moju knjigu jer im je prekontroverzna. Riječ kontroverzija se preolako koristi u našoj zemlji, slično kao da smo još u nekom davnom zadrtom komunizmu pa ne smiješ na glas reći da si kršten. Tako  je i moja knjiga neprijatelj, tj. ja sam neprijatelj katoličke države i knjigu si moram izdati sama. To košta  oko 10 000 kuna po mojim saznanjima. Treba mi još 1000 eura. Skupit ću to nikad. Nezaposlena, plaćam ostacima ušteđevine i zaostalim honorarima najam prostora i režije za dućan koji još nije prošljakao. Mjesecima nisam bila na bankomatu, toliko dugo nisam bila na bankomatu da više ne znam svoj PIN. Ozbiljno.

Tužno je što bih skupila za knjigu da sam kurva. Jer muškarci se javljaju i nude novac, a očekuju nešto za uzvrat. Gade mi se. Gadi mi se kad netko  nečiji jad koristi kako bi osobu emocionalno ucjenjivao. Nemam trenutno stvarno ništa u životu  i netko to misli  iskorištavati, koristiti moje snove kao  otirač za svoje prljave tenisice. Smiješno je to, mase me žele, a kad treba doći do veze sa mnom onda me nitko ne želi nego sam svima najbolja prijateljica. To boli. To smeta. Smeta do mjere da sam na to navikla i da sam odustala. Ne vjerujem u  sretne ljubavi jer  nijednu nisam doživjela na duže od tjedan dana. Ne vjerujem u sreću jer je nisam osjetila osim onog dana u Zug baru. Mrzim osjećaj nemoći.

2018. bila je za mene grozna godina, a kako se čini 2019. bit će još gora...

No tags added.

Novi postovi bloga

Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)
Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)

21 January, 2019 by CleopatraBionda

Za manje od 24 sata mi je rođendan. Jebeni...

Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!
Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Bok,bok, znamo se. Ja sam Nika. Vlasnica...

To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)
To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Sanjala sam da sam se vratila desetak godina...

View all blog entries →