Zašto ne čitam knjige i zašto više ne želim biti novinar

Posted on 6 November, 2018 by CleopatraBionda

Zašto ne čitam knjige i zašto više ne želim biti novinar

Ja ne čitam knjige, ja ih samo pišem. Pročitajte si Kurvu, junfericu i sponzorušu. Pročitala sam u životu Miloša Macoureka i neku zbriku priča koju je napisao pod teškom drogom ili nije popio tablete za šizofreniju, a okretalo je na jugo. Pročitala sam Alberta Moraviju i Nove rimske priče. I pročitala sam Jesenjina i Krčmarsku Moskvu i to na zahodu. I to je to od mog čitanja. Znala sam pročitati Andreu Andrassy, al onda sam spoznala da ne voli pse pa sam prestala. Rujana Jeger je okej, ali nemam koncentracije.

Zapravo smatram da je čitanje glupo i da ste vi koji ovo čitate glupi jer zašto bi čitali nečije misli, mislim... To je zadiranje u moju privatnost. Nije li? Haha, iznosim je javno. Dajem vam uvid u svoj mozak, a smatram se najpametnijom iako sam imala sve jedan u školi, a na faksu su mi rekli: ''Kolegice, u životu nije najvažnije biti lijep''. Ne kužim one koji kažu da knjige oplemenjuju, moje naravno da, ali tuđe, why?

Svaka budala napiše knjigu i zašto bi netko gubio vrijeme i to čitao. Kakve su to gluposti da knjige obrazuju. Tko te obrazuje, neka budala koja slučajno zna sročiti rečenicu pa trkelja neke svoje gluposti i onda mase to puše. Bože. To je isto kao i filmovi. Netko snimi film, na njemu zaradi bilione i onda ti se smije jer tu glupost ti actually gledaš. Bullshit. No, odlučila sam nešto, neću više biti novinar, zato sam dala otkaz u časopisu s golim ružnim do neprepoznatljivosti fotošopiranim ženama. Biti novinar i pisati o drugima je  ispod mog nivoa jer  boli me kurac  za te ljude koji se kurče svojim slikama u glossy časopisima.

Bit ću pisac. I poduzetnik, no o tome nekom drugom prilikom. U pisanju se snalazim kao drolja u redaljki, to uvijek kažem, a to znači da se snalazim jako dobro i onda se oni koji čuju info kojim se dičim, da ja ne čitam, čude kako imam bogat rječnik i kako znam da se piše rječnik, a ne riječnik. Ne znam. Svatko ima neki talent. Moj je, kako je moj bivši pogrdno govorio, trkeljanje. Da se vratim na to zašto više neću biti novinar. Zato što mi se ne da intervjuirati ljude koji su kvazi slavni, a zapravo su kurac u sladoledu.

 Ne želim gubiti vrijeme i ispirati svoj mozak razmišljajući i pišući o njima. Politika me ne zanima, a za istraživačko novinarstvo sam prelijena i prešlampava. O clickbaitu neću niti pričati, ubila bih se plastičnim pištoljem da to moram raditi: ''Lady Gaga prdnula'', ''Pogodite gdje si je Modni mačak stavio kupaonske pločice'' - i onda u članku piše da si ih je stavio umjesto zuba. Pisat ću svoje misli i svoja iskustva te pouke izvučene iz istih. Bahato mi se čini da mi dobro ide jer mi čitatelji pišu i zahvaljuju mi što sam im pomogla na ovaj ili onaj način. Ne znam točno kako sam pomogla jer samo sasipam svoje misli, ali drago mi je da jesam. Kraljica sam digresije pa ću sada nadodati da mi je netko tko je my favorite person rekao da pročitam Kahlila Gibrana i Slomljena krila. Uzela sam knjigu i stoji mi pored kreveta već godinu dana. Nisam je ni otvorila. Služi mi kao podložak za pljuge i pepeljaru.

Jer ja ne čitam knjige, ponavljam iako  ste već shvatili. Ja ih samo pišem. Čak me pohvalio Đelo Hadžiselimović i jednom me doslovce odabrao. Ne trebaju mi knjige da bih znala pisati. Lektiru nisam pročitala niti jednu. Dapače, smatram da ako si pisac, a uz to čitaš druge, te druge onda nesvjesno kopiraš i zato je sve već viđeno, isfurano i fejk. U procesu sam pisanja nove knjige pod nazivom My hero bejbe i biti će super. Jer ne kopiram nikoga, samo sasipam svoj mozak koji jako volim. Nemam narcisoidni poremećaj ličnosti iako tako zvučim, navodno imam granični tako da umišljenost u moje pisanje nema veze s nikakvim poremećajem.

Pisanje me opušta. Fair enough?

 

No tags added.

Novi postovi bloga

Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)
Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)

21 January, 2019 by CleopatraBionda

Za manje od 24 sata mi je rođendan. Jebeni...

Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!
Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Bok,bok, znamo se. Ja sam Nika. Vlasnica...

To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)
To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Sanjala sam da sam se vratila desetak godina...

View all blog entries →