O otočanima koji zimi kače slike plaže na Fejs da bi mi u Zagrebu bili ljubomorni

Posted on 26 October, 2018 by CleopatraBionda

O otočanima koji zimi kače slike plaže na Fejs da bi mi u Zagrebu bili ljubomorni

Dalmatinci, a posebno otočani, ne mogu preboljeti da mi s kopna, a posebno mi iz Zagreba, nismo ljubomorni na činjenicu da su oni i zimi na moru. Kače oni tako zimi slike plaže na fejsbuke i pišu ''a ki to more plotit?'' Ovog puta nije odgovor ''Nadan Vidošević'' nego ''SVATKO'', ali nitko ne želi. Bila sam jednom poslom, u vezi prodaje nekog zemljišta, na otoku Južnog Jadrana u jedanaesti misec kako bi oni rekli. Majko božja, došlo mi je da se tamo objesim za prvi bor. Blato, baš blato se slijevalo niz svaku nizbrdicu, od bure se nije moglo do supermarketa, ali nije bilo ni potrebe za to jer supermarket na otoku zimi ima neko perverzno radno vrijeme tipa od 10 do podneva. I prodaje četiri artikla od kojih oni extravagantni tipa gazirana mineralna voda, nisu jedni od njih. Birtija radi jedna i u njoj svi lokalni pijanci ili kako se to po fino kaže - lokalna lera iliti budale i pričaju lovačke o tome ko je koju iz purgerije liti jebava. Jedan je specijalna faca u ekipi jer je bija jednon u Zagreba kad je pa s motora pa imao frakturu lubanje. Drugi nisu bili nikad. Ja sam, for your info, popušila cijelom Broču.

''Ubaci u priču i krš i kamen kojim se diče'' - savjetuje me frend koji sjedi pored mene uvaljan u toplu dekicu dok ovo pišem tamo gori u hladnom Zagrebu. U jednom trenu otišao je u supermarket koji radi 0-24 po još kave, cigareta i najfinijih belgijskih keksa jer toga u Zagrebu zimi ima. Otišao je u sred noći i vratio se za pet minuta jer takav supermarket je kod tu nas gori na svakom uglu. ''Ali vi nemate plažu'' - piše nam otočanin na fejsbuke šaljući sliku plaže i vjetra koji kovitla čak i kamenje, dok je more stvarno sinje iliti sivo. Brrrrr! Užasavamo se ja i frend birajući seriju na Netflixu koji kod nas gori stvarno radi dok tamo doli nema signala jer je bura srušila odašiljač. Mora da se spajaju na dial-up.

''Ali vi nemate ribe'' - piše nam otočanin. Ne, ali mi imamo brutalno ubijenu srnu koju ćemo sutra na alavilt iako nismo nasilni, al jebeš sad to, poanta je u plaži. On ima plažu i more koji su mu eto bogom dani i evolucija je učinila svoje pa su svi normalni zimi pobjegli na sjever, a doli ostali samo oni što se na engleskom kaže inbred. Žive od turizma, a ne znaju ni engleski i ne podnose furešte, oni bi samo da im daju pare da imaju za ta četiri artikla u supermarketu zimi. I da bi izgradili još apartmana, megalomanija, nadogradnja nadogradnje, narušavanje prirodnog otočkog krajobraza, samo da je što više apartmana za turiste koje mrze. Valjda zato što ih toliko mrze im je vrhunac turističke ponude vatromet i smrznute srdele na ribarsku noć. Ismijavale ljeti mene otočanke kako po purgerski ma što to značilo skačen u more i rekle: ''ahahahha vako zagrepčanke skaču u more'', a ja se onda sjetih nekih scena iz zahoda jeftinih zagrebačkih klubova zimi i prisjetih se: ''a vako se otočanke jebu u Zagrebu''. Jebanje na stranu, svakom svoje. Vratimo se na to silovanje fejsbuka slikama plaže, pijavica u moru i slika burom porušenih stabala. ''Toga nema kod vas gori, mi imamo prirodu'' - piše otočanin da ne kažen tovar, a ja to pročitala u skijaškoj gondoli.

Za kraj evo jedna anegdota, načula ja ljeti razgovor nekolicine otočana:
''Jesi ti čuja za onu malu, mogla bit frizerka u Postirama, a otišla studirat u Zagreb, zamisli!''
''As ti gospe, ja san čuja da samo najveće pederčine studiraju u Zagrebu!''

Čin - čin, uzdravili u čast te činjenice.

No tags added.

Novi postovi bloga

Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)
Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)

21 January, 2019 by CleopatraBionda

Za manje od 24 sata mi je rođendan. Jebeni...

Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!
Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Bok,bok, znamo se. Ja sam Nika. Vlasnica...

To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)
To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Sanjala sam da sam se vratila desetak godina...

View all blog entries →