Priznaj koga voliš tajno

Posted on 23 October, 2018 by CleopatraBionda

Priznaj koga voliš tajno

Priznaj. Ponekad si ti onaj idiot koji kolica iz supermarketa ne vrati na mjesto nego ih ostavi kao seljačina na parkiralištu. Priznaj. Ponekad izvedeš psa samo pred kuću umjesto u pravu šetnju. Priznaj. Ponekad ostaviš nekog putem SMSa, jesi barem jednom. Priznaj. Ponekad si u vezi s jednom osobom dok nikada nisi tajno prestao voljeti onu jednu osobu koju si nekada volio javno. Priznaj. Svom djetetu nekad si uskratio igračku da  bi kupio nešto sebi. Priznaj. Koji put si prepisivao na ispitu. Priznaj. Krivotvorio si liječničku ispričnicu. Ja ovo zadnje jesam i više no jednom.


Priznaj da nisi savršen. Nisi, jebiga. Ponekad si baš ti đubre, jesi li đubre ili nisi to samo ovisi s koje strane gledaš. Kad ostavljaš kolica iz supermarketa nasred parkirališta, onda si đubre u svakom slučaju, ali sve ostalo je relativno. Kad izvodiš psa samo pred kuću na jednu minutu isto si đubre, ali možda nemaš vremena.  Kad ostavljaš nekog preko SMSa možda je taj đubre koji više nije zaslužilo, a njegova strana priče vjerojatno glasi da si đubre ti. Možda si đubre koje djetetu uskraćuje igračke, a možda ih realno ima previše. Možda je dijete jedno malo nezahvalno đubre. Krivotvorenje liječničkih ispričnica je krajnje đubretarski, ali nisam ja kriva što je neko đubre koje je sastavljalo raspored predavanja na fakultetu sat engleskog stavio u osam ujutro.


I na kraju, sve je to nebitno, ali s jednim riskirajmo! Riskirajmo priznavši da nikada nismo tajno prestali voljeti onu jednu osobu koju smo nekada voljeli javno!


Everybody hurts sometimes... Sometimes everything is wrong... Ne! Ne slušaj R.E.M. i Everybody Hurts, ne slušaj ni Sinead O'Connor i Nothing Compaires to You. Zgasi to i riskiraj priznavši da tratiš život praveći se da ti nije stalo. Ljubav se ne ostvaruje slušanjem najtužnijih ljubavnih pjesama. Ljubav se materijalizira priznanjem. Nije li život prekratak da bismo živjeli s tajnom koga zapravo volimo? Ne, nemoj nikada priznati da si kao seljačina ostavio kolica nasred parkirališta supermarketa, šuti o tome. Šuti i o krivotvorenju liječničkih ispričnica. Šuti zauvijek. Ali, zavjet tišine postaje beskrajno glup i za nas autodestruktivan ako šutimo o svojoj istinskoj ljubavi. Samo najveće pičke šute zauvijek. Ne želiš biti ona baka koja s 80 godina svojim unucima plače jer se nije udala za onog kojeg je voljela. Ne želiš biti ona žena koja za ručkom šutke promatra muža kako žvače i razmišlja: ''Bože, kako li sam završila s njim?'' Želiš biti ona osoba koja život provodi s onim pored kojeg ne želi zaspati jer svaki budni trenutak beskrajno je vrijedan. Želiš život provoditi s onim s kojim si se toliko ljubila da ste se u kafiću morali ispričavati na ponašanju. S onim s kojim si se toliko smijala da vam je cuga išla na nos. S onim s kojim si toliko pričala da niste primijetili  da je već svanulo, a još si niste sve rekli. Ne želiš biti ona žena koja nema poriv zagrliti onoga s kim dijeli krevet. Ne želiš biti ona osoba koja žali jer nikad nije riskirala priznavši da nikada tajno nije prestala voljeti onog kog je nekada voljela javno.


Ako nekog voliš, zaboravi na ponos. Možda je svašta izrečeno, možda se preko nečeg ne može prijeći, ali razmisli dvaput. Veze su život. Greške su za ljude. Isto kao što na fakultetu krivotvoriš ispričnicu jer je jebeni engleski u osam ujutro, a ti si tip osobe koji kavu pije u ponoć, isto tako zezneš u vezi. Krivotvoriš nešto ili izrekneš laž. Možda ostaviš kolica nasred parkirališta, metaforički rečeno, i veza pukne. I misliš da je gotovo jer to nešto je neoprostivo. Možda jest gotovo, ali možda... Možda treba pregaziti ponos jer ako je ono što osjećaš ljubav, zapamti, to je vlak koji ne dolazi dvadeset puta. Jedno je privlačnost, jedno je simpatija, a jedno je ljubav. Ne puštaj taj vlak da ti izmakne i makar se činilo da je kasno riskiraj priznavši. Za pravu stvar nikad nije kasno! Ne želiš život provesti pitajući bi se što bi bilo da si samo dvije riječi izrekao na glas ili ih napisao, a nisi jer si preponosan i preusran. Ljubav nije za ponosne i usrane! Ponosu i strahu nema mjesta jer zašto šutjeti ako ćemo zbog toga postati ona baka koja unucima priča o nepreboljenoj ljubavi? Zašto šutjeti? Što nas košta reći što osjećamo? Malo ponosa, no jebeš ponos jer imaš samo jedan jebeni život.


Ne priznaj nikada da si ona osoba koja ostavlja kolica na parkiralištu, ali onom koga voliš priznaj uvijek. Priznaj glasno! Priznaj! Za ljubav nikada nije kasno.

No tags added.

Novi postovi bloga

Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)
Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)

21 January, 2019 by CleopatraBionda

Za manje od 24 sata mi je rođendan. Jebeni...

Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!
Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Bok,bok, znamo se. Ja sam Nika. Vlasnica...

To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)
To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Sanjala sam da sam se vratila desetak godina...

View all blog entries →