Nije potrebno pobjeći u Irsku. Potrebno je imati mozak.

Posted on 22 September, 2018 by CleopatraBionda

Nije potrebno pobjeći u Irsku. Potrebno je imati mozak.

Mučno mi je kad netko toliko spominje Irsku kao obećanu zemlju, do te mjere da mu je svaka druga riječ Irska. Imam prijatelja profesionalnog igrača pokera, Mario Vargek se zove. Poanta priče je da ni jebeni Mario Vargek ne spominje poker od kojeg sretno i berićetno živi, koliko ovi spominju Irsku. Irsku o kojoj ne znaju ništa jer nikad tamo nisu bili. Čuli su samo urbane legende o radu u Irskoj. U domovini Hrvatskoj se, ako si pametan, možeš snaći tako da uključiš najveće bogatstvo koje imaš - svoj mozak, i zaradiš američku plaću na internetu.  A u Irskoj ćeš kopati jamu doslovno. Po kiši uz vjetrove sjevera. Tko kopa jamu u Irskoj sam u nju pada i doslovno i metaforički jer bit ćeš samo bauštelac, kopač septičkih jama ili u boljem slučaju mali od kužine iliti pomoćni perač suđa. I vratit ćeš se domovini umoran, posran i bez milijuna u džepu. Mario Vargek u toplini svoga doma uz čaj i omiljenu cigaretu zaradi dnevno mjesečnu plaću u Irskoj. Samo koristeći svoj mozak, a ja sam jednom za Amerikanca napisala knjigu i zaradila 50 000 kuna u mjesec dana.

Mozak, mozak i mozak! Nađi nešto na stranicama za zaradu na netu i okrenut ćeš lovu, samo odaberi posao koji ti leži i u kojem si bolji od drugih. Moja branša su crtanje i pisanje, dakle moj talent i mozak, a Marijeva branša su mozak i brza ruka. Baš Irska čeka samo tebe! Moš si mislit. Hrvate u Irskoj su izmislili nesposobni ljudi. Ljudi koji nisu u staju uzet poticaje za samozapošljavanje od HZZa i  otvorit svoj neki bizns. Sve što trebaš je sjetiti se nečega što u Hrvatskoj nema i to je to. Trebaš biti drugačiji i inovativan i svi će doćibaš tebi, a radit ćeš s guštom nešto što voliš. To ne može biti dućan sa stolnim lampama po 40k kuna jer u njega nitko nikad nije ušao osim s namjerom da slika cijene i sprda se s tim po fejsu. Realno, živite u zapuštenim dvorištima, a suđe perete jednom na tjedan - i onda vi idete u Irsku za neku crkavicu raditi 20x gori fizički posao od onog što ne radite u vlastitoj kući. I za to dobijete neku smiješnu plaću i dok si poplatite život tamo, ostane vam ako 500 eura što je, samo da pitam Google... 3,720.04 Croatian Kuna.

Znam, znam... U Hrvatskoj nema ništa osim, eto, mora koje nam je bogomdano, ali u irskoj nećeš imati ništa više osim mora koje im je isto bogomdanu i statusa cigana. Jeste li znali da u Nizozemskoj postoji besplatni plavi telefon koji nazovete ako vam smetaju Poljaci? Možete taj telefon nazvati za glupost tipa: ''Halo, plavi anti Polska telefon? Poljak pored mene nosi čarape na sandale i to me uznemirava!'' To postoji jer su njima Poljaci cigani isto kao što  su hrvatski pumpači septičkih jama cigani u Irskoj. Realno, zar ćete radije biti cigan u dalekoj hladnoj nepoznatoj zemlji nego gospodin u domovini? Pitaš se kako biti gospodin? Lijepo, samo uključiš mozak, frende, i snađeš se, pokreneš biznis. Kakav biznis, pitaš se sad dok jedeš irski parizer u jami zvanoj stan u kojoj se ne usudiš ni pokenjati jer vodokotlić ne radi, a  ti i dalje nemaš para da ga popraviš, a nesposoban si ga sam popraviti jer u svojoj domovini bio si gospodin, gospodin toliko nesposoban da napravi nešto sa svojim životom da je svjesno odlučio reći fuck this shit i postao bauštelac u Irskoj i tamo pumpaš septičke jame. Pune irskih govana i uložaka  i tampona od ružnih Irkinja. Oy, Ojerland!

Poanta priče je to da ne moraš biti sirotinja u Irskoj kad možeš sasvim lijepo živjeti u Hrvatskoj, samo je potrebno da uključiš mozak i smisliš nešto. Ako je HZZ meni dao sredstva da  otvorim dućan s vještičjom odjećom, kako onda ne bi tebi dao da legaliziraš svoje držanje instukcija iz matiše ili pak da dilaš jaja i mlijeko sa sela. Postani uvoznik nečega, ako sam mala ja uvoznik tri američka i britanska brenda, onda možeš valjda i ti uvoziti nešto. Ako ti ništa ne pada napamet u smislu trgovine, onda unovči svoje znanje u nečemu, bilo to igranje pokera kao što Mario Vargek radi više nego uspješno i od toga živi sretno i berićetno. Postoje stranice na kojima možeš unovčiti baš svaku vještinu! I dizati američku plaću u Zagrebu.

Pumpanje septičkih jama u Irskoj nije odluka, to je  tvoja slabost i - konačno - propast.

 

No tags added.

Novi postovi bloga

Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)
Moje rođendanske želje (Happy Birthday, Nika!)

21 January, 2019 by CleopatraBionda

Za manje od 24 sata mi je rođendan. Jebeni...

Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!
Majice i hudice s portetom po tvojoj želji? I ne pričamo o fotkama!

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Bok,bok, znamo se. Ja sam Nika. Vlasnica...

To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)
To čarobno sjebano jutro (iliti o korisnosti psa i štetnosti muškaraca)

8 January, 2019 by CleopatraBionda

Sanjala sam da sam se vratila desetak godina...

View all blog entries →